Hány alkalommal kell elvégezni a kezelést?

Egyéntől, panaszoktól függő, hogy mennyi alkalomra van szükség, míg a vastagbél kitisztul. Meg kell jegyeznünk, hogy a legtöbb páciens esetén egy alkalom nem elég, több kezelésre van szükség. Az első kezelés során a páciens vastagbeléből jelentős mennyiségű gáz távozhat. Általában 2-3 alkalom szükséges ahhoz, hogy kimozduljanak a helyükről a régi, megkeményedett fekáliamaradványok. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy évekbe telt, amíg a vastagbél elszennyeződött. Épp ezért nem szabad türelmetlennek lennünk, amikor a terápiát alkalmazzuk.

 

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

A higiénikusan lefolyórendszerbe kötött mûszer képes a víz hômérsékletének szabályozására, és a víznyomás változtatására. A 45 perces kezelés alatt az orvos lágy hasmasszázzsal tárja fel a kritikus helyeket, a kémlelô-ablakon mindketten látják a távozó bélsárrögöket, melyek a váltakozó meleg és hideg víz hatására lökôdnek le. A renyhe izomzatra is jó hatása van a kúrának

 

Korfüggő-e a beavatkozás?

A beavatkozás nem korfüggő, gyermekeknek speciális csővel történik. Volt már 96 és 3 éves páciens is.

 

Hány liter víz kerül a bélbe a kezelés során?

A kezelés során 20-25 l gyógyvízzel több ízben mossuk át a belet

 

Mi a különbség a beöntés és a kolon hidroterápia között?

A kolonhidroterápia hasonlít a beöntéshez, de lényegesen alaposabb a hatása. Nem csupán a vastagbél végső szakaszát, hanem a teljes vastagbelet kimossa a beavatkozás során a kezelést végző egészségügyi dolgozó. A vastagbél kiboltosulásaiban sokszor hosszú hónapok, esetleg évek óta kiürülni nem tudó megkövesedett széklet maradványokat képes kiüríteni, valamint a vastagbélpuffadást és széklet rendellenességeket okozó rendellenes bélflóráját.